El retinol o vitamina A és una vitamina essencial en el desenvolupament i funcions del cos humà. Forma part del grup de les tan conegudes vitamines antioxidants però, a diferència de les vitamines C o les del grup B que són hidrosolubles, el retinol no s'elimina amb l'orina.

 

El retinol es forma a partir dels carotens, especialment el betacarotè. Els betacarotens són un tipus de pigment que es troben en diferents substàncies, generalment de color vermell o ataronjat, i són els precursors de la vitamina A. La vitamina A en forma activa és el retinol, i quan té lloc la seva oxidació es converteix en àcid retinoic

 

Efectivitat que té el retinol per a la pell

  •  Teixits de la pell i teixit nerviós: El retinol té un paper fonamental en les cèl·lules epitelials, contribuint a la seva formació i bon desenvolupament. Les cèl·lules epitelials són aquelles que formen l'epiteli, teixit que recobreix els diferents òrgans i cavitats internes: pell, mucoses, glàndules. L'epiteli està en contínua regeneració, d'això es dedueix la importància que el retinol té en aquest procés. El retinol contribueix a una bona formació i desenvolupament d'aquest tipus de cèl·lules. A nivell intern repercuteix en un bon funcionament del cos, i a nivell extern en una pell i mucoses sanes i equilibrades. Per la mateixa raó, és igualment fonamental en la formació del teixit nerviós. El retinol contribueix al bon desenvolupament dels nervis.
  •  Antiarrugues: El retinol és una vitamina poderosament antioxidant. Evita l'envelliment prematur de la pell i combat eficaçment els radicals lliures. Per això el retinol és usat en nombrosos tractaments cosmètics i cremes de bellesa que lluiten contra les arrugues.
  •  Pell més llisa i jove: El retinol estimula la producció de col·lagen, encarregat de la formació estructural de les capes de la pell, per la qual cosa contribueix a una pell més llisa i uniforme, amb aparença més jove.
  • Coloració de la pell: Els betacarotens (precursors de la vitamina A o retinol) es situen en les capes més externes de la pell i, al costat de la melanina, contribueixen a la seva coloració i aspecte sa. Una dieta rica en betacarotens afavoreix una pell mes radiant, sana i amb aspecte daurat.
  • Retinol per a l'acné :El retinol és també un tractament molt eficaç per tractar l'acné, de fet va ser el primer ús que se li va donar al retinol. El retinol combat l'acne existent i prevé l'aparició futura de l'acné o granets a pells grasses o amb tendència acnèica. Redueix les imperfeccions i les protuberàncies, disminueix les marques de l'acné i allisa la superfície de la pell.
Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Natalia Toscano CENTRE D'ESTETICA