L'àcid hialurònic és un compost orgànic format per llargues cadenes de sucres, d'entre les que es troba l'àcid úric (que dóna nom a l'àcid hialurònic). Per les propietats dels seus compostos de sucre, presenta diversos usos i propietats molt beneficiosos per a l'organisme.


Propietats i funcions

En formar part del teixit conjuntiu, l'àcid hialurònic reuneix una sèrie de propietats que li confereixen funcions molt importants pel que fa a l'estat de la pell.

 

La seva funció principal és la de captació d'aigua a les composicions moleculars, la qual cosa li confereix grans propietats hidratants de la pell. Aquesta funció també li permet reconstruir les fibres capil·lars en el teixit conjuntiu i en la pell, fent d'aquesta manera que l'àcid hialurònic promogui el farcit de plecs, arrugues i altres irregularitats de la pell (com a marques d'acne, cicatrius, etc.) .

 

Amb l'ús de l'àcid hialurònic la pell es presenta més llisa i hidratada. Però és que, a més, l'àcid hialurònic estimula enormement la producció del col·lagen (igual que el retinol), de manera que aquestes propietats es multipliquen.

 

A nivell cosmètic...

És un excel·lent tractament antiarrugues i antienvelliment i permet aconseguir una pell més radiant, hidratada i llisa. 

 

Però això no és tot, aquests efectes són a llarg termini precisament pel paper que té el col·lagen, ja que a l' estimular la producció de col·lagen, els efectes rejovenidors i allisants de la pell es mantenen durant molt més temps. És a dir, a més de reconstruir les capes de la pell, omplint arrugues i plecs, hidratant-la i reconstruint-la, amb el col·lagen s'aconsegueix una major eficàcia, una pell amb un aspecte més jove i saludable.

 

El seu contingut a la pell disminueix amb els anys, reduint la capacitat de retenir l'aigua i originant arrugues, pèrdua d'elasticitat, turgència i deshidratació.

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Natalia Toscano CENTRE D'ESTETICA